PROČ BYCHOM SE NETOPILI

25.06.2012 15:38

 

Topte se s námi a zaručeně dostanete chuť doopravdy vyplout na řeku s vodáckou partou! Seriál České televize podle humoristických knih Zdeňka Šmída (2009). Hrají: T. Kostková, Z. Kajnarová, L. Vaculík, V. Rašilov, M. Štechová, M. Frösslová, J. Ployhar, B. Polák, R. Zima, V. Helšus, V. Zavřel, A. Goldflam, J. Prachař a další. Scénář Z. Šmíd a M. Adamec. Kamera M. Duba. Režie P. Nikolaev

Vydejte se s námi po plynoucí hladině řeky. Připlujte do míst, která jsou na dosah a přesto exotická, neboť tam vodák dospěl mávnutím pádla. Spatříte romantickou krásu! Vdechněte opojný vzduch lesů a svěží vůni vody. Je čas zažít tolik dobrodružství, kolik se jen do lodního pytle vejde!
Parta kolem Kenyho se dává dohromady a vyráží na vodu. Kenymu se podařilo rozdělit posádky téměř do ideálních dvojic, jenom Lucii nějak nemůže dostat do své vlastní lodi. Muži se vypravili na nádraží pro lodě. Jednu z lodí ale dráhy nedopravily včas, a tak museli Sumec s Kenym čekat na další vlak a stali se tedy opožděnou posádkou.
Dívky mezitím uvařily tradiční zahajovací guláš. Jejich osamocenost neunikla pozornosti trojici frajírků, kteří se s nimi rozhodli za každou cenu seznámit. Vše naštěstí zachránil příjezd mužů, zejména pak originální přistávací manévr Bonga, který sedí v lodi poprvé, ale nadšení a odhodlání mu rozhodně neschází…

Klikněte pro větší obrázek Klikněte pro větší obrázek Klikněte pro větší obrázek Klikněte pro větší obrázek

V seriálu Proč bychom se netopili se můžete těšit na vodáckou romantiku, lásky letní i celoživotní, spory nicotné i zásadní, řeku vstřícnou i nemilosrdnou, přírodní scenérie i všední realitu života našich hrdinů. Poznáme se s nimi, když se poprvé sejdou na vodě, budeme svědky prvních zkušeností, úspěšných pokusů i nezdarů. Překonají spolu nejednu krizi, někteří navážou trvalé vztahy, jiní zase na dlouho zmizí všem z dohledu. Po letech se ale znovu sejdou a zkusí podruhé vstoupit do stejné řeky i do stejné lodi.